Fair´n´Old Yogamassage

Varför blev det Yogamassage?

 

Kort (?) historik..

 

Långt, långt tillbaka i tiden(1996) gick jag en grundutbildning i massage på IKSU i Umeå. Har så länge jag minns alltid haft lätt för att hitta rätt med händerna när någon har ont.. Och jag har länge haft en önskan om att det på något sätt skulle kunna gå att använda sig av den förmågan.. kanske till och med..arbeta med det "på riktigt"..

Jag kom på vad det var jag verkligen ville göra när jag var i Portugal på en golfresa.

 

Första rundan, första dagen.. på sextonde utslaget sa det något som liknade "pffloingk" i ryggen.. Jag trodde något gick sönder men, jag kunde till min förvåning spela klart de sista hålen.

 

På morgonen dagen efter kunde jag inte lyfta benen..

Ingen golf för mig.. Ledsen och förb***ad eftersom jag såg hela veckan med bokade starttider, träning.. ja allt, bara borta... För att inte tala om resten av säsongen som jag såg förvinna.. Kände att det skulle bli tungt att jobba på en golfklubb (Trosa GK) och se tusentals glada, passionerade människor gå ut på banan och själv skulle man stå där och längta och undra varför man är så korkad att man aldrig stretchar innan en runda... Ja, ja.. dagens I-landsproblem kan man tycka..

 

Jag tog mig i alla fall ner till hotellets Spa och tänkte att kanske någon där kunde hjälpa till med få krampen i musklerna att släppa eller få tips om jag skulle kyla eller värma.. i alla fall något tills jag kunde få skjuts till en läkare. Jag fick vänta i fem minuter och sedan kom Juan-Carlos, Ayurvedisk Yogamassör fram och presenterade sig..

Auyr-vaddå?! tänkte jag..

 

Först kyldes ryggslutet ner (micro-blödningar i någon muskel fick jag veta) och sedan efter ca en timme av stretchar, jag inte visste att det var möjligt att göra, så hade jag inga problem att lyfta något av benen...

Hmm..

 

Ryggen gick att vrida och han sa att jag absolut kunde spela i morgon om jag bara tog det lugnt eftersom jag är överrörlig. Jag var även välkommen tillbaka dagen efter om jag inte kände mig helt okej..

 

Jag lovar att Juan-Carlos fick bra med dricks! Golfen gick hur bra som helst resten av veckan ( nu pratar jag inte resultat..) och jag gav mig själv ett löfte att om den här utbildningen någonsin kom till Sverige så skulle jag gå den!

 

Eftersom jag är en praktisk kvinna (!?) så insåg jag att det behövs en bra utbildning, en ännu bättre plan, en lysande affärsidé , ett stort klientunderlag, budget och annat nödvändigt innan man kastar sig in i idén som sådan..

 

Sedan kom det lite värdsliga hinder i vägen vilket sköt upp planerna en del och jag orkade helt enkelt inte med. Att jag sen har lång startsträcka och förmodligen lider lite av "nämen-inte-kan-väl-jag-syndromet har ju inte direkt snabbat på processen heller, men.. det mesta på listan har bockats av och jag får jobba med något som är helt fantastiskt...!! Jag brukar säga när någon frågar vad jag jobbar med att

"Jag har planetens bästa jobb!".

 

Jag går själv med jämna mellanrum och får de här behandlingarna och det är vinst varje gång.. oavsett på vilken sida av behandlingen jag befinner mig..

 

Och har Du orkat läsa så här långt så är Du förmodligen rätt nyfiken på vad yogamassage är..

 

Så - jag vill passa på att välkomna Dig!

Gör det! Prova en ny väg till ökat välbefinnande.

 

Du är värd att ge Dig själv en rättvis chans att leva i en mer välmående kropp.

Jag tror att alla är värda det och därav mottot..

 

"A fair way for every body"

 

 

Ayur-vaddå?!

tänkte jag..